• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Parijs à la Carte
  • Beginners
    • ABC Parijs
    • Arrondissementen in Parijs
    • Dagmenu’s
    • Online Frans Leren
    • Reisgidsen Parijs
    • Stedentrip Parijs
  • Vervoer
    • Trein naar Parijs
    • Reizen naar Parijs
    • Reizen in Parijs
    • Reizen rondom Parijs
    • Rondritten in Parijs
      • Hop on Hop off bus Parijs
      • Rondvaart over de Seine
      • Nachttour door Parijs
    • Tickets openbaar vervoer
  • Overnachten
    • Onze hotelreviews
    • Meer goede hotels in Parijs
    • Appartementen in Parijs, onze tips!
    • Hotels buiten Parijs, direct bij treinstation
    • Campings en vakantieparken bij Parijs
    • Hostels in Parijs
  • Eten & drinken
  • Bezienswaardigheden
    • Musea
      • Tijdelijke tentoonstellingen
      • Musea op alfabet
      • Musea per arrondissement
    • Kastelen en paleizen
    • Kerken in Parijs
    • Monumenten in Parijs
      • Monumenten op alfabet
      • Monumenten per arrondissement
    • De Seine in Parijs
      • Bruggen in Parijs
      • Eilanden van Parijs
      • Varen over de Seine
    • Parken en tuinen in Parijs
    • Passages in Parijs
  • Activiteiten
    • Uitgelichte musea in Parijs
    • Bijzondere stadstour door Parijs
    • Varen over de Seine
    • Fietsen in Parijs
    • Leuke daguitstapjes vanuit Parijs
    • Theatervoorstellingen in Parijs
    • Wandelroutes door Parijs
    • Winkelen
      • Winkelstraten in Parijs
      • Winkelcentra in Parijs
      • Warenhuizen in Parijs
      • Markten in Parijs
      • Favorieten
    • In december naar Parijs
  • Kinderen
  • Kerst
    • Kerstmarkten
    • Mooiste kerstversiering
  • Blogs
  • %s
Hide Search
%s
U bevindt zich hier: Home   Blogs   Wat zijn de typische ingrediënten van een echte Franse ratatouille?

Wat zijn de typische ingrediënten van een echte Franse ratatouille?

Ratatouille is misschien wel het bekendste en (als je het aan ons vraagt) één van de lekkerste Franse gerechten uit de Provence. Het is een soort stoofschotel vol met groenten en kan zowel warm als koud gegeten worden. Maar welke ingrediënten horen er nou echt in een traditionele Franse ratatouille? Wij vertellen het je.

Wat zijn de typische ingrediënten van een echte Franse ratatouille?

Tomaten

Tomaten zijn altijd de basis van ratatouille recepten. Ze geven het gerecht een rijke smaak, maar – leuk feitje – zorgen er ook voor dat de groenten niet extreem doorgekookt raken. Dit komt door een bepaald stofje in de tomaten. Verse tomaten zijn natuurlijk het beste, maar tomaten uit blik kunnen ook gebruikt worden. Meestal worden de tomaten eerst geblancheerd en ontveld voordat ze bij de rest van de groenten gaan. Zo voorkom je van die stukjes vel. Dat vindt niemand lekker.

Aubergine

Aubergine mag ook zeker niet ontbreken in ratatouille. Het voegt namelijk echt textuur toe aan dit gerecht. De aubergine wordt vaak in blokjes gesneden en even gebakken voordat het bij de andere groenten gaat. Zo wordt de aubergine goed gaar (belangrijk!) en verliest het zijn bittere smaak.

Courgette

Courgette – de alleskunner –  is een andere belangrijke groente in ratatouille. Het heeft een milde smaak en een stevige textuur. Courgettes worden meestal in dunne plakjes of halve maantjes gesneden en geven het gerecht vooral wat knapperige

Paprika

Paprika’s in alle kleuren zorgen voor een zoete en licht rokerige smaak inde ratatouille en zorgen voor wat extra kleur. Paprika’s zijn namelijk geroosterd of gestoofd veel zachter van smaak dan wanneer je deze rauw eet.

Ui en knoflook

Ui en knoflook zijn natuurlijk een must in ratatouille. Het geeft een pittige, aromatische smaak. Knoflook wordt fijngesneden of geperst in de knooflookpers, en meegebakken met de ui om de smaken vrij te laten komen voordat de gerechten erin gaan

Kruiden

Provençaalse kruiden zoals tijm, rozemarijn, basilicum en oregano maken de ratatouille echt af. En soms worden er ook laurierbladeren gebruikt voor extra smaak.

Olijfolie

Olijfolie is de basis voor veel Mediterrane gerechten. Zo ook voor ratatouille. Het wordt gebruikt om de groenten in te bakken en helpt om de smaken samen te brengen. Gebruik bij voorkeur wél altijd kwalitatieve extra vierge olijfolie voor de beste smaak.

Vorig bericht: « Hotelreview: mijn ervaring bij Hotel Whistler in Parijs
Volgend bericht: Welke reisverzekering is de beste keus voor jouw reis? »

Primaire Sidebar

Reserveer hier direct je to do’s in Parijs!

Het weer in Parijs

Tips van Jenny

Meld je aan voor onze Parijs update met de leukste tips en nieuwtjes over Parijs!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Tips over Parijs in je mailbox!

Footer

Zie ook

  • Home
  • Blog
  • Over ons
  • Links
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy beleid
  • %s

Volg ons

Facebook

Parijs à la Carte is ook op Facebook en Instagram aanwezig.
We vinden het leuk als je ons hier ook volgt.

Samenwerken

Wilt u met ons samenwerken? Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt contact opnemen met Melvin Luten, administratie@y-catcher.nl of bellen naar 075-640 1793.

Onze website is ook in het Engels beschikbaar!

Visit our English-language website for tips on a city trip to Paris:
www.parisalacarte.com

Des opportunités de promotion

Vous souhaitez travailler avec nous pour promouvoir vos services et activités touristiques à Paris sur ce site hollandais ? Il existe diverses possibilités. Cliquer ici

Heeft u tips?

Weet u iets leuks in Parijs wat nog niet op onze site staat? Samen maken we alles compleet! Deel gerust uw tips en eventueel uw foto's. Indien mogelijk en relevant, zullen wij uw tip op deze website plaatsen.

U kunt mailen naar info@parijsalacarte.nl.

Parijs! ♥

Copyright © 2025 · Parijs à la carte